✔ Fri frakt ✔ Prisgaranti ✔ Betala säkert med Klarna eller Swish

Halsband Tanngrisner silver/gold

  • 699:-

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Dela
Trustpilot

Ett av vårt mest exklusiva halsband med Torshammare. Gjort rostfritt stål av högsta kvalitet med Tors två bockar, Tanngnjost och Tanngrisner som håller i Tors hammare. Detta snygga halsband har även guldpläterade detaljer. Vikingapåse för smycket ingår utan extra kostnad.

Tanngnjost (”den som gnisslar tänder”) och Tanngrisner (”den som har glest mellan tänderna”), alternativt Tandgnissle och Tandglese, var i nordisk mytologi guden Tors två bockar. När åskan gick berodde det på att Tor var ute med den vagn som drogs av dessa bockar.

I berättelsen om Tors färd till Utgårdaloke slaktas både bockarna på kvällen för att återuppväckas till livet på morgonen av Tors hammare Mjölner. Med på färden var Tjalve och Röskva. Loke lurade Tjalve att göra en av bockarna halt genom att bryta ett av dess ben för att komma åt märgen när han åt.

Det är omtvistat men det finns goda skäl att tro att dessa bockar överlevde kristendomens införande i form av det vi kallar julbocken, både som prydnaden och den bock som innan jultomten slog igenom, var den som delade ut julklapparna.

Längd: 60 cm 

Tjocklek kedja: 7mm

Vikt: ca 160g

Storlek hammare: 45*32 mm


Trustpilot